esp Esp cat Cat eng Eng
.

Atenció i orientació
a les famílies

orientacion familias guidnce

Com actuar amb els nens o procedir davant d'un adolescent? I les normes i la disciplina, com fer-les complir sense que ens acusin de autoritaris? El nostre paper és prevenir, ajudar, acompanyar, educar i posar límits. Mai ha estat fàcil ser pares, però aquesta sembla ser una època particularment complicada, ja que les solucions d'antany avui no són vàlides. No obstant això tenim l'oportunitat d'utilitzar la nostra pròpia experiència i els actuals canvis socioculturals per afinar la nostra actuació. L'actual qüestionament de l’asimetria entre adults i nens ha posat en crisi la capacitat dels adults per fer-nos càrrec dels nostres fills, estimar-los, cuidar-los i sancionar-los si cal.

Orientem per buscar estratègies i actuar en aquests nous escenaris, reordenar el desordre, acceptar que ser adult implica ocupar un lloc asimètric de cura i compromís amb els fills, sense confondre aquest lloc amb l'autoritarisme. Es tracta de comprometre'ns amb la capacitat d'educar, de fer-nos càrrec del poder que exercim i de fer-ho amb amor i responsabilitat.

PSICOTERÀPIA ADULTS

Quan ens trobem davant de situacions de patiment o els anomenats símptomes psíquics i no sabem com afrontar-los ens preguntem: Què fer davant aquest dolor o malestar que no s'acaba o es repeteix interminablement?

Ja no serveix ignorar o compartir-lo amb algun amic o amiga, perquè el sofriment segueix aquí, només ens servirà preguntar-nos sobre ell i com acabar amb aquest dolor que ens angoixa. Realitzem un treball que es desenvolupa entre dos, en un marc temporal i espacial determinat, amb un principi i un final. És una "cura per la paraula".

Parlant, el pacient descobreix al costat del terapeuta el que li angoixa, parla, recorda, ordena, dóna significat i re-elabora la causa dels seus símptomes i el seu patiment actual.


TERÀPIES DE GRUP

Es tracta d'un treball elaboratiu a través de la dinàmica creada en un grup de persones. Les experiències, les aportacions i les interrelacions que es donen al funcionament grupal afavoreixen la millora dels aspectes particulars de cada participant. Els grups poden o no formar-se de acord amb situacions vitals o problemàtiques similars.

- Suport emocional a pares.

- Suport víctimes de la violència psicològica i / o física.

- Atenció a la immigració.

inicio

julieta_galeano
Galeano
Centre
L'Hospitalet Barcelona  
Colaboracions
   
CONTACTO
Sigmón / Pedagogia Emocional

Contacte:

Atenció personalitzada de 9 a 21hs de dilluns a divendres i dissabtes de 9 a 14hs a la seu principal de l'Hospitalet de Llobregat. Hores concertades a Barcelona. Atenció telefònica dilluns a divendres al nombre 0034 + 638.008.179. Per correu electrònic, pot escriure a: info@sigmon.es o si prefereix ompli el següent formulari:


 
 
SIGMON. ESPACIO PSICOTERAPÉUTICO Y PEDAGÓGICO PARA NIÑOS Y ADOLESCENTES. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS.