esp Esp cat Cat eng Eng
.

“El teu món a través del llenguatge, del dibuix i el joc…”

Julieta Galeano
Pedagoga i psicoterapeuta de nens i adolescents
julieta-galeano


"El meu treball amb nens i adolescents va néixer fa molts anys, quan vaig descobrir com a educadora que no porten a la motxilla només llapis, quaderns i llibres de text, també porten amb ells confusions, alguns afecte i altres manca d'afecte, uns cops i crits i altres frustració i tristesa, etc.

El treballar el dia a dia amb nens, nenes i adolescents amb alt risc social, obligats a viure guerres absurdes perdent als seus pares i éssers estimats, altres al mig de conflictes polítics i socials que els van portar a la desolació, perquè els van treure milers de somriures i jocs per dir-los que entrin al món de la por, de la intolerància, manca de respecte, de la solitud i de l'explotació, altres sobrevivint a l'assetjament escolar, altres submergits en crisis familiars, que només alimentaven l'abandonament, la violència i l'agressió no només verbal sinó també física, altres per tenir limitacions físiques i mentals que els condemnava a una exclusió social absurda; va ser gràcies a aquesta experiència docent i pedagògica, a la sociologia, a la pedagogia emocional i un marc teòric psicoanalític, he aconseguit un gran creixement personal i professional de manera rigorosa i ètica a través de la meva trajectòria com a educadora, pedagoga i després com a psicoterapeuta de nens i adolescents.

La meva tasca amb els nens, nenes i adolescents que vénen a la meva consulta, se centra en trobar un equilibri entre els aprenentatges i les emocions donant-li forma a les paraules. S'obre un espai on poden expressar els seus sentiments a través del llenguatge o amb el silenci, on el joc, el dibuix, la imaginació, la creativitat, les alegries i les tristeses poden manifestar-se en paraules i relats que neixen de les seves pròpies vivències, aconseguint manifestar tot allò que els fa mal i no els permet comprendre i aprendre noves perspectives i coneixements. L'important: és permetre'ls deixar volar la seva imaginació, que puguin crear, buscar, investigar, criticar, gaudir, assenyalar i explicar les seves pròpies sensacions; és deixar que siguin lliures dels vincles que els lliguen i no els deixen ser ells mateixos; és poder arribar i entendre'ns i que puguin descobrir un món d'oportunitats, potencialitats, i capacitats, per comprendre l'entorn i la seva pròpia evolució."

 

Julieta Galeano / Col. Nº 1132
Pedagoga i Psicoterapeuta
Màster Europeu en Psicopedagogia clínica
Màster en clínica psicoanalítica amb nens i adolescents.
Lic. En Ciències Socials i Drets humans
Educadora infantil i Docent en primària, ESO i Batxillerat.


inicio

julieta_galeano
Galeano
Centre
L'Hospitalet Barcelona  
Colaboracions
   
CONTACTO
Sigmón / Pedagogia Emocional

Contacte:

Atenció personalitzada de 9 a 21hs de dilluns a divendres i dissabtes de 9 a 14hs a la seu principal de l'Hospitalet de Llobregat. Hores concertades a Barcelona. Atenció telefònica dilluns a divendres al nombre 0034 + 638.008.179. Per correu electrònic, pot escriure a: info@sigmon.es o si prefereix ompli el següent formulari:


 
 
SIGMON. ESPACIO PSICOTERAPÉUTICO Y PEDAGÓGICO PARA NIÑOS Y ADOLESCENTES. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS.